Jag pratar gärna om andra saker än ettor och nollor!

Home » Jag pratar gärna om andra saker än ettor och nollor! » Blogg » Jag pratar gärna om andra saker än ettor och nollor!

Att jobba på Attendit som tekniker har givetvis sina utmaningar. Hela tiden hänga med i teknikens framfart, att sätta sig in i ”rätt” produkter då utbudet är gigantisk, men framförallt att förstå och sätta sig in i kunden behov.

Hur gör man det då? Jag försöker lyssna på vad som är viktigt för just den kunden. Hur ser kunden på teknik, vad vill de åstadkomma med tekniken och hur kan tekniken hjälpa deras företag. Vissa har behov av avancerade system och vill själva vara insatta i hur allt bakom kulisserna fungerar, medan andra kanske inte vill lägga tid på att sätta sig in i tekniken. Tekniken ska hjälpa kunden att driva sitt företag framåt oavsett om det bara gäller att kunna kommunicera på ett enkelt sätt eller om det handlar om att systemen ska kunna vara som ett backbone i företaget.

Att vara social, det hjälper mig solklart! Att kommunicera på annat sätt än bara via ettor och nollor är väldigt viktigt i min roll som tekniker. Det bästa med mitt jobb är just kontakten med mina kunder, att träffa människor och att kunna hjälpa dem att ta sitt företag framåt i den tekniska djungeln.

På tal om teknisk djungel så är det inte så länge kvar tills Microsoft släpper Windows 10. Jag tror att många kommer trivas mycket bra med 10:an, oavsett om man kommer från 7, 8 eller 8.1. Startmenyn är tillbaka till mångas glädje. Spännande är också den nya browsern som Microsoft ännu inte visat upp, ”Spartan” som den kallas. Mycket rykten om denna och de flesta pekar på att det inte blir en IE 12 utan en ny lättviktare som mer liknar Chrome och Firefox.

Dessutom så kommer Microsoft att bjuda på uppgraderingen för kvalificerade nya eller befintliga Windows 7, Windows 8.1 och Windows Phone 8.1 enheter som uppgraderas under det första året. Måste säga att jag gillar att MS gör vad dom kan för att vi ska ta till oss Windows 10.

Annat att se fram emot är nya Office för Mac. Via Office 365 har vi redan tillgång till nya Outlook för Mac som är ett enormt lyft, både utseendemässigt och tekniskt. Ryktet säger att den släpps till hösten, tror att det blir en mycket trevlig bekantskap.

Andreas Ekman
Tekniker
Attendit AB